laupäev, 27. detsember 2014

Esiku remont

Nüüd, kus õues toimetamised on selleks aastaks toimetatud oleme me vaikselt taas remondilainele saanud. Tegelikult tahaks ma lastetoa remondiga alustada, aga esiteks on see hetkel kasutuna seisvat mööblit, tööriistu ja muud kola täis ja lisaks on see suurem rahaline ettevõtmine, sest lastetuba on täiesti nullseisus - ainult aknad on vahetatud ja sedagi eelmiste omanike poolt (ise ma poleks nii vanale puitmajale plastaknaid valinud).
Mina aga juba pikemat aega kibelen remondiga edasi minema, niiet kui vanemad novembris külla tulid ja enne seda uurisid, mis tööd me ette võtame, sai algust tehtud poole koridori remontimisega. Meie maja on kunagi olnud neljaks korteriks jaotatud, niiet maja läbib pikk koridor, sellest pool saigi käsile võetud.
Kui tööriistariiul ja kõik muu kila-kola oli eest ära tassitud, sai ära lammutatud trepi taha ehitatud veider "konku", äkki kunagi koera pesaks olnud, ja kunagi seal olnud riiuli jäänused. Juba see andis valgust ja ruumi tohutult juurde. Suurim töö oli aga vana lubikrohvi seintelt maha peksmine - õudne tolm! Ühte seina siiski jääb vana krohv alles, sest trepp on lisatud hiljem ja muidu jääks trepi ja seina vahele nii umbes 1,5cm vahe.




Enne vanemate detsembrist külaskäiku jõudsime Raikoga ise trepialuse seina ära lihvida ja valge Pinotexiga üle teha, sinna tuleb tööriistadele riiul siiski tagasi, aga kui varem oli seal lihtsalt kaks riiulit, siis plaanime uue riiuli trepi järgi ehitada, et mahutavus oleks maksimaalne.


Detsembris enne jõule käisid vanemad veel ja saime oma jõulukingi kätte - esikusse laelauad. Nii mul paps ja Raiko lihvisid ennem ülejäänud seinad, kus varem krohv oli, üle, et pärast laelauad tolmuseks ei saaks ja õhtul sai pool lage juba soojustatud, laudade alla ja osa valgeks värvitudki. Minu kindel soov oli, et lae keskelt jooksev tala peab näha jääma.
Nüüd on vaja ülejäänud seinad Pinotexiga üle tõmmata ja trepp ning kaks ust ära värvida. Kevadeks/suveks jääb välisukse vahetus (praegu on vana kole metalluks, mis esikusse külma õhkab) ja põrand (tahan vanad põrandalauad tagasi panna, aga need on vaja värvist puhtaks teha, lisaks põranda alt mulda ära tassida ning põrand soojustada).




1 kommentaar:

  1. Meil ka praegu esiku juures remont. Algselt oli meil umbes taoline esik, aga me võtsime sealt trepi ära ja tegime veidi lühemaks ka. Praeguseks on põrand täiesti üles lõhutud ja mees, tubli remondimees, asjatab sellega, lootes paari päevaga kõnnitavaks jälle ruum teha.

    VastaKustuta