teisipäev, 30. juuni 2015

Talgud

Laupäeval olid meil talgud. Selliseid pisemaid talguid on meil ennem ka olnud, näiteks puude tegemise omad, aga need on olnud sellised paari sõbra seltsis. Nüüd aga tegime suured ja õiged talgud, koos talgusupiga ja õhtul pidasime etteruttavalt ära ka Raiko sünnipäeva.
Nagu juba varem mainisin, siis ma ikka kibelen lastetuba valmis saama, et saaks elutuba normaalse inimese kombel pärast laste uneaega ka ikka kasutada. Tulevane lastetuba nägi välja selline, ainult oli ääreni kola täis - peamiselt minu tulevasi mööbliprojekte, aga ka kõike muud mida hetkel vaja ei läinud ja oli üle "ukse" (sest ust toal pole) sinna visatud. Toa seinu kattis mitu kihti igivana võidunud tapeeti, selle all vana pudisev krohv ja ühes seinas ka TEP-plaadid, lisaks 1904. aastal laotud korsten ja kahtlustan, et üsna samast ajajärgust ka soemüür, mille küljes olnud pliit oli ammu kokku kukkunud.

Ära sai lammutatud korsten ja soemüür (pööninguni ka üks teine mittetoimiv korsten, sest kui juba korra katuselt lammutada, siis üks tegemine) ning toa seinad laudadeni puhtaks tehtud. Lisaks oli neile, kes selle meeletu tolmu sisse nii väga minna ei tahtnud välja pakkuda puude ümberlappimist (ühe ukse kõrvalt oli teistpidi laotud puuvirn seina välja paisutanud ja selle parandamiseks oli vaja puud eest ära laduda). Mina ise jõudsin töö mõttes üsna vähe ära teha, hommikul natuke korstent lõhkuda, hiljem veidi aiamaad rohida ja natuke puid lappida - peamiselt hoolitsesin aga söögipoolise eest, eelkõige oma pesamuna vajaduste, aga ka talguliste toidulaua ees.





Konteiner oli tellitud Prügiekspert OÜ´st ja meil tegelikult vedas, et nad nii viimasel hetkel meile konteineri leida suutsid, sest ma iga päev pidin muudkui kirjutama ja lõpuks oli neljapäev käes ja meil konteiner ikka tellimata. Reedel toodi aga konteiner juba ilusti kohale ja kui viisakas autojuht, aitas mul meie ligaloga ajutise värava lahti, viskas ette jäänud puupakud ilusti eest ära ja lehvitas ära sõites rõõmsalt lapsele vastu.

Ja selline on tulemus praegu. Väga harjumatu, nii palju vaba ruumi ja valgust, tolmu muidugi jätkuvalt ka. Ma juba naljatasin, et nüüd nii palju ruumi, et seal oleks hea mööblit korda tegema hakata. Tegelikult aga tahame üks õhtu põrandalaudade üles võtmisega alustada.. Korstna juurest juba paistis, et nende kitsaste laudade all on vanad laiad põrandalauad, mis loodetavasti on nii heas korras, et annab taastada.
Grupipilt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar