pühapäev, 9. august 2015

Remont koos lapsega

Mariette on sellises vanuses (loe: kahene), et kui midagi kusagil toimetada, siis tema tahab ka. Rohida, muru niita, segu teha, aiamaad kasta, koerale süüa anda, väravat kinni panna, isegi wc-sse tahab tema ka kaasa. Ja olgugi, et nii mõnigi töö oleks palju kiirem ja mugavam ilma temata teha, siis me üldiselt ikka üritame lapsi kaasata ja lasta neil ka osaleda. Nii siis Raiko ja Mariette koos lammutasid vana põrandat, panid pilte seinale ja ehitasid õues müüri :)



2 kommentaari:

  1. Meil oli omal ajal sama teema ja lasime samuti lastel kaasa lüüa, ehkki see kutsus esile olulise aja ja vahel ka närvikulu kui tööriistad "rändama" läksid. Nüüd on tütar 20 ja õnneks endiselt samasugust entusiasmi täis nagu kaheselt, nii et laske aga lastel suurte tegemiste juures "aidata", kui pisikesena keelata siis suurena võib isu üldse puududa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen nõus, sama teema on minu arust ka kodutöödega - väikesed lapsed tahavad neid teha ja kui siis keelata, siis ega hiljem enam neid kodutöid naljalt tegema ei pane. Kuigi ma mõnikord ikka eksin selle vastu ka, siis kui on oht, et lapse aitamine ikka midagi ära rikub. Näiteks kevadel ma Mariettel aiamaal kasta ja lihtsalt olla ei lubanud, siis kui alles seemned tärkasid. Nüüd kui taimed suured ja ära ei tallu, siis saab ka oma kühvli ja kastekannuga tegutseda. :)
      Aga muus osas on kahest ka väga raske keelata. Just eriti selliste suuremate tööde juures, näiteks meil vana põranda üles võtmine. Kui teda sinna appi ei tahaks, siis ainuke võimalus on öösel teha :)

      Kustuta