kolmapäev, 30. september 2015

WC kiirremont

Enne kui postitustega tagasi lastetoa ehituse juurde lähen, kirjutan täna hoopis wc remondist.
Umbes pool aastat pärast maja ostmist lõi vannitoa veesõlme nurgast välja majavamm. Toona võrdus see katastroofiga ja mu peas oli igasugu mõtteid, kõige mustem neist näis ette maja peatset kokku kukkumist. Majavammi teemal ei tahaks ma täna pikemalt peatuda, aga alguse oli ta saanud kunagisel ajal kellegi "targa" poolt otse vanale puitpõrandale valatud betooni tõttu (ja sellele kohale ehitasime meie enda wc ja vannitoa). Kuna seda betooni oli meie wc ja vannitoa põrandaks ~25cm paksuselt, siis kuigi õige oleks olnud kogu see betoon ära lammutada, majavammile korralik tõrje teha ja siis kõik uuesti ehitada, siis tähendanuks see ka kogu torusüsteemi, põrandakütte ja -plaatide kaotamist. Lisaks selle betoonpõranda lammutamine ja kõige uuesti tegemine ning väikeste lastega ilma pesemisvõimaluseta on väga nadi. Nii me seda tööd kogu aeg edasi lükkasime ja selle tõttu ka wc remontimist ette ei võtnud. Esialgseks lahenduseks sai koridorist põranda üles võtmine ja nii palju alt tühjaks kaevamine, et pooled vannitoa ja wc betooni all olnud vanad põrandalauad saime kätte. Nüüd võtsime vastu otsuse, et kogu seda betooni lõhkuma ei hakka ning oleme teadlikud, et ühel hetkel võib vamm elutoa vannitoapoolsest nurgast välja lüüa ja kui see juhtub, siis lammutame hoopis elutoa poolt seinad ja põranda lahti, et ülejäänud vanad põrandalauad betooni alt kätte saada.
Pikk sissejuhatus tuli, aga tahtsin lõpuks jõuda selleni, et kuna wc betoonpõrand jääb alles, siis sai hakata ruumi remontima. Rohkem on tegemist minu projektiga, sest Raiko on ametis lastetoaga ja see on hetkel prioriteet number 1. Wc nokitsemise põhimõte on võimalikult odavalt ja kasutada nii palju kui saab juba olemasolevaid asju ehk teine kord tuleb käiku võtta mitte kõige esimene viimistluse eelistus.
Palju on veel teha, aga esimesi muutusi näitan ka, pildid on küll suvalised klõpsud, kiiresti töö käigus tehtud. Kui wc valmis saab, siis teen ilusad ja sätitud pildid ka ;)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar